Nadzorni odbor

 • Georg Feldscher, predsjednik Nadzornog odbora Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva d.d.
  • Georg Feldscher magistrirao je 1990. godine na Sveučilištu Ekonomskog fakulteta u Beču te stekao titulu Magistara društvenih i gospodarskih znanosti. Pridružio se Raiffeisen Zentralbank AG 1997. godine te ima veliko iskustvo u sektoru financijskih usluga.  

   Od 2010. godine obnašao je dužnost voditelja Odjela za planiranje i financiranje grupa u Raiffeisenbank International AG, te je bio odgovoran za računovodstvo, kontroling i planiranje kapitala za RBI Grupu.

   Od studenog 2020.  imenovan članom Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. te  preuzima odgovornosti za područje rizika i financijskog direktora.
    

 • Tanja Ožbolt Sterle, zamjenica predsjednika Nadzornog odbora Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva d.d.
  • Tanja Ožbolt Sterle stekla je zvanje magistre ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Karijeru u bankarskom sektoru započinje 1998. godine, a od 2008. godine zaposlena je u Raiffeisenbank Austria d.d. U RBA radi kao voditelj odjela tržišnih rizika i kao Voditelj odjela upravljanja tržišnim i likvidnosnim rizicima.

   Od svibnja 2016. godine obnaša funkciju Direktora kontrole rizika u RBA. Kao Direktor kontrole rizika sagledava i mjeri izloženost RBA ukupnom riziku s perspektive regulatornog i ekonomskog kapitala te provodi stres test scenarije s ciljem identifikacije efekata na kapital. Prati potencijalnu izloženost RBA tržišnim, likvidnim i kamatnim rizicima te inicira aktivnosti za njihovo sprječavanje i/ili minimiziranje.

   U travnju 2020. godine imenovana je za članicu Nadzornog odbora Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva d.d., gdje obnaša funkciju zamjenice predsjednika.

 • Dražen Marković, član Nadzornog odbora Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva d.d.
  • Dražen Marković magistrirao je 1994. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2001. godine položio je pravosudni ispit.

   Od rujna 2002. godine zaposlen je u Raiffeisenbank Austria d.d., te je pravnik s dugogodišnjim iskustvom pravnog savjetovanja i pravne podrške poslovanja s pravnim osobama, problematičnim plasmanima, naplate potraživanja od srednjih i velikih poslovnih subjekata, predstečajnim, stečajnim i insolvencijskim postupcima, a od veljače 2020. godine obnaša funkciju Direktora pravnih poslova sa pravnom podrškom svim poslovnim jedinicama Banke.

   U lipnju 2023. godine imenovan je za člana Nadzornog odbora Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva d.d.